ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πρόεδρος του ΕΕΑ: Στον "αέρα" χιλιάδες μικρομεσαίοι που έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους

 

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Στον "αέρα" χιλιάδες μικρομεσαίοι που έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους

"Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας είναι πλέον νόμος του κράτους και αυτό που μένει ως τελικό συμπέρασμα για εμάς στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, είναι ότι για ακόμα μία φορά οι μικρομεσαίοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίστηκαν ως πολίτες β΄ κατηγορίας”, αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Όπως επισημαίνει, "ειδικά για όσους -στην προσπάθειά τους να διασώσουν την επιχείρησή τους τα χρόνια της οικονομικής κρίσης- έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους για να εξασφαλίσουν ένα δάνειο, η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη, καθώς θα δούμε να "βγαίνουν στο σφυρί" ακόμα και πρώτες κατοικίες. Η κυβέρνηση αγνόησε τις παρατηρήσεις φορέων και ανθρώπων που κινούνται στην πραγματική οικονομία και νομοθέτησε προασπίζοντας κυρίως τα συμφέροντα των τραπεζών και όχι των μικρομεσαίων. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν πλέον τον τελευταίο λόγο και εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα δούμε τις αρνητικές συνέπειες του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν με κόπο, να αλλάζουν χέρια με χαρακτηριστική ευκολία”.    

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΕΕΑ τονίζει ότι "τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και η δύσκολη θέση του επιχειρηματικού κόσμου δεν αναφέρθηκαν ούτε καν στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, καθώς τα κόμματα αρκέστηκαν σε αλληλοκατηγορίες και επίρριψη ευθυνών για το πώς φτάσαμε να μην προστατεύεται η πρώτη κατοικία”. 

"Εμείς στο ΕΕΑ δεν μπαίνουμε σε μικροπολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων και μένουμε στην ουσία. Και αυτή είναι ότι με την ψήφιση του νέου Πτωχευτικού, πολλοί δανειολήπτες είναι στον "αέρα". Η αιτιολογία ότι ο πραγματικός στόχος είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, κατά τη γνώμη μου δεν ισχύει. Η Πολιτεία έχει στη διάθεση της πάρα πολλούς ελεγκτικούς μηχανισμούς για να εντοπίσει όσους με δόλο πτώχευσαν και να πράξει αναλόγως, όπως και την υποχρέωση να στηρίξει αυτούς που έφτασαν σε αυτό το σημείο επειδή επλήγησαν από την πολύχρονη οικονομική κρίση και από τις συνέπειες της πανδημίας”, προσθέτει ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Καταλήγοντας τονίζει ότι "η θέση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι διαχρονική και ξεκάθαρη. Κάθε επιχείρηση που σώζεται από κλείσιμο, μόνο οφέλη μπορεί να δώσει στην οικονομία και την απασχόληση. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει πραγματικά μέτρα στήριξης του επιχειρείν και όχι να προσπαθεί με ημίμετρα να δείχνει το ενδιαφέρον της για τους μικρομεσαίους. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει με κλειστές τις επιχειρήσεις και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη διάσωση όσων περισσότερων είναι εφικτό”.

ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/oikonomia/3490898/g-xatzitheodosiou-ston-aera-xiliades-mikromesaioi-pou-ebalan-upothiki-to-spiti-tous

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ. 

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β 
ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 
ΕΡΕΥΝΕΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ 
Για την μεταβατική περίοδο ευθύς μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" θα  υλοποιηθούν τα κάτωθι: 
 
 Είναι προγραμματισμένο από τώρα, συγκεκριμένα  από την κατάθεση που έχει γίνει  υπέρ  της  Κυρίαρχης  Ελληνικής  Δημοκρατίας  (στους  Έλληνες  ιθαγενείς  
πολίτες)  των    600  δις  δολαρίων  από  τις  28/  09/  2012 ΝΑ  ΓΙΝΕΙ  ΑΜΕΣΗ 
ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΕΥΘΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ»  ΚΑΙ  ΝΑ  ΔΟΘΕΙ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΈΛΛΗΝΑ/ΔΑ  ΠΟΛΙΤΗ  ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ/Η  ΣΤΟΥΣ  ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ  ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ  ΤΟ  ΠΟΣΟΝ  ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΙ ΥΨΟΥΣ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ.!!!     

 Θα συσταθούν ειδικές επιτροπές οι οποίες θα αναλάβουν να ερευνήσουν, στη συνέχεια  θα  γνωματεύσουν  και  θα  δομήσουν  εμπεριστατωμένες    και στοιχειοθετημένες  προτάσεις  με  αδιαμφισβήτητες  αποδείξεις  οι  οποίες  θα κατατεθούν  προς  συζήτηση,  απόφαση  και  θεσμοθέτηση  από  τα  κρατικά όργανα.  
  
1.2.5. Επιτροπή υπεύθυνη για τον έλεγχο των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, 
λειτουργία, εγγυήσεις και βάρη, ,διαχείριση των κεφαλαίων και επενδύσεις  που  έγιναν  απ'  αυτά,  συγχωνεύσεις, κεφαλαιοποιήσεις  και  ανακεφαλαιοποιήσεις,  η  μετοχική σύνθεση σε όλα τα επίπεδα μέχρι το τελικό φυσικό πρόσωπο για το  100  %  της  δομής,  περιουσιακό  χαρτοφυλάκιο, χρηματοοικονομικά  εργαλεία  που  έχουν  εκδοθεί  από  τις τράπεζες  και  προς  ποιες  κατευθύνσεις,  λειτουργία  και συμβάσεις με δανειολήπτες.  
 
1.3. ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ 
1.3.1. Επιτροπή  κατάρτισης  Νομοσχεδίου  για  την  Ίδρυση   καθαρά 
Εθνικού  Ελληνικού Πιστωτικού Ιδρύματος. 
1.3.2. Επιτροπή κατάρτισης Νομοσχεδίου για την εξαγορά όλων των 
κόκκινων δανείων που υπάρχουν στις  Τράπεζες σήμερα  από 
το  Πιστωτικό  Ίδρυμα  της  Πολιτείας.  Με  αυτό  τον  τρόπο  θα κεφαλαιοποιηθούν  οι  τόκοι  στο  αρχικό  κεφάλαιο  μέσου  του πιστωτικού Ιδρύματος της Πολιτείας. Το Πιστωτικό Ίδρυμα της Πολιτείας  μετά  τον  έλεγχο  που  θα  πραγματοποιηθεί  στα Πιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας,  ή θα τα  διαγράψει  ή θα κάνει  Κεφαλαιοποίηση  του  δανείου  (αρχικό  κεφάλαιο  +  τόκοι μέχρι την ημ/νια εξαγοράς) ανάλογα με την περίπτωση και θα δοθεί  η  δυνατότητα  στους  υπόχρεους  να  το  εξοφλήσουν μακροχρόνια (π.χ. 30 έτη) με μηδενική  επιβάρυνση τόκων. Όλο το ανωτέρω εγχείρημα πρέπει να εντάσσεται αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Αξιακού συστήματος της Ελλήνων Πολιτείας. 
1.3.3. Επιτροπή κατάρτισης Νομοσχεδίου για τη διαγραφή των χρεών 
των  Ελλήνων  προς  το  δημόσιο  ταμείο.  Το  εγχείρημα  αυτό  πρέπει να εντάσσεται αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Αξιακού συστήματος της Ελλήνων Πολιτείας. 
1.3.4. Επιτροπή κατάρτισης Νομοσχεδίου για τη διαγραφή των χρεών 
από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Το εγχείρημα αυτό πρέπει να εντάσσεται αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Αξιακού Συστήματος της Ελλήνων Πολιτείας. 
1.3.5. Επιτροπή  κατάρτισης  Νομοσχεδίου  ακύρωσης  μνημονίων  και 
δανειακών συμβάσεων. 
1.3.6. Επιτροπή  κατάρτισης  Νομοσχεδίου  ελέγχου  για  διαπλοκή  και 
πελατειακών  σχέσεων  όλων  των  συμβάσεων  μεταξύ  του Ελληνικού Δημοσίου και κρατών ή  ιδιωτών. 
1.3.7. Επιτροπή κατάρτισης νομοσχεδίων και θεσμοθέτηση όρων και 
προϋποθέσεων  για  την  υλοποίηση  όλων  των  έργων  που περιγράφονται πιο πάνω και βάσει των μελετών που θα έχουν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο βάσει του προηγούμενου άρθρου.  
 *  οι επιτροπές κατάρτισης Νομοσχεδίων πρέπει εντός  δέκα (10) ημερολογιακών ημερών να έχουν καταρτίσει και καταθέσει το Νομοσχέδιο. 
 

 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG: 
ΤΗΛ 6937248098 - ΕΜΑΙΛ: esy.kallitheasrodou@gmail.com
FACEBOOK:Ε.ΣΥ Καλλιθέας ΡΟΔΟΥ
TWITTER: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
INSTAGRAM: esykallitheasrodou 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια