ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Το ΝΟΜΟ(σχέδιο) που «κρύβει» τους χρηματοδότες στα media -Η διαπλοκή και τα ΜΜΕ

 

Την πλήρη αδιαφάνεια στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τη δημιουργία σκοτεινών καθεστώτων, στα οποία επί της ουσίας δεν θα γνωρίζουμε ούτε ποιος κρύβεται πίσω από τον νευραλγικό χώρο της πληροφόρησης ούτε πού βρήκε τα λεφτά τα οποία επένδυσε, προωθεί το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, μέσω άρθρου που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή. Κι όλα αυτά με τη δικαιολογία ότι έτσι «αίρονται αντικίνητρα για επενδύσεις»!

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «δημοκρατία» τα λέει όλα…

Συγκεκριμένα με το άρθρο 158, που δεν τέθηκε ποτέ προς δημόσια διαβούλευση, εξαιρούνται από την ονομαστικοποίηση των μετοχών οι Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ), δηλαδή τα funds, ανεξάρτητα μάλιστα από το εάν είναι εισηγμένες ή όχι στο Χρηματιστήριο.

Εξαιρούνται ακόμη από την ονομαστικοποίηση των μετοχών και οι νομίμως λειτουργούντες πάροχοι «περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, μέχρι την ολοκλήρωση της αδειοδότησης για τον τύπο προγράμματος που αφορά η ενεστώσα λειτουργία τους». Δηλαδή καταρχάς οι καναλάρχες, αλλά έχει και συνέχεια… Oπως υποστηρίζει η αιτιολογική έκθεση, με τον τρόπο αυτό παρέχεται η δυνατότητα στα funds «να συμμετέχουν ως επενδυτές σε επιχειρήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης, χωρίς υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών τους, μέχρι φυσικού προσώπου, ανεξαρτήτως του εάν είναι εισηγμένοι στις ρυθμιζόμενες αγορές», όπως προέβλεπε ο νόμος 4339/2015. Τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα; Ότι από εδώ και πέρα δίνεται η δυνατότητα να χρηματοδοτούνται μέσα μαζικής ενημέρωσης από πρόσωπα που δεν θα μαθαίνουμε ποτέ ούτε το όνομά τους ούτε τους στόχους τους.

Μετοχική σύνθεση

Όμως, το πολυνομοσχέδιο δεν σταματά εδώ: Με πρόσχημα την ασφάλεια Δικαίου και τον εναρμονισμό, το μέτρο της μη ονομαστικοποίησης των μετοχών επεκτείνεται και στη μετοχική σύνθεση των εταιριών «κατόχων αδειών παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών» και στη μετοχική σύνθεση εταιριών «που υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση άδειας ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού» αλλά και τη μετοχική σύνθεση εταιριών «που είναι ιδιοκτήτες εφημερίδων και περιοδικών και εταιριών που δραστηριοποιούνται στην εκτύπωση ή στη διανομή εφημερίδων και περιοδικών».

Και εδώ έρχεται το καλύτερο: ενώ αναφέρεται ότι διατηρείται η υποχρέωση υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες» για «ιδιοκτήτες, μετόχους, προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και διευθυντές μέσων μαζικής ενημέρωσης κ.λπ.», οι βασικοί μέτοχοι και οι μέτοχοι των παραπάνω εταιριών απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες», επειδή απαλλάσσονται και από την υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών τους.

Επειδή το νομοσχέδιο είναι εξαιρετικά κακογραμμένο, αναρωτιόμαστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Μήπως ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν εταιρίες οι οποίες ασχολούνται μόνο με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν «πόθεν έσχες», ενώ οι μέτοχοι εταιριών με άλλες δραστηριότητες οι οποίοι επενδύουν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα έχουν; Η διαπλοκή και η ανισότητα σε όλο τους το μεγαλείο.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbreak.gr/media/37769/i-diaploki-ta-mme-kai-to-nomoschedio-poy-kryvei-toys-chrimatodotes-sta-media/

ΣΧΟΛΙΟ BLOGGER:
ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ  

 «Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΧΣ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ, ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΣΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ή ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ, ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ Ή ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ»

ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ "ΦΑΝΤΑΣΜΑ" ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ 10 ΝΕΥΡΑΛΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΑΛΛΟΕΘΝΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ - ΟΙ 'ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ' ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ

ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΔΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΩΧΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ 'ΞΕΝΑ' ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ... 

ΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ! ΟΛΑ 


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ. 

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β 

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 

ΕΡΕΥΝΕΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 
Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΒΟΥΛΗ 
1.0  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ  ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:         
1.1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 
1.2.1. Η  Επιτροπή  Ελέγχου  Δημοσίου  Χρέους:  Θα  προβεί  σε  μια 
ενδελεχή έρευνα, για τον έλεγχο την αξιολόγηση και τη δομή του δημοσίου χρέους σε βάθος χρόνου, τόσου ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια, με την επικουρία ομάδας παγκοσμίως αποδεκτών  εμπειρογνωμόνων  ελεγκτών.  Ο  έλεγχος  θα περιλαμβάνει  χωρίς  να  είναι  περιοριστικό,  το  πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοί ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιός γνωμάτευσε και αποφάσισε επ' αυτών, θα πιστοποιηθεί εάν και εφόσον είναι απεχθές το χρέος, εάν τα χρήματα έφτασαν και πόσα έφτασαν στην Ελλάδα, πως τοκίστηκε το εκάστοτε δάνειο, ποιός  διαχειρίστηκε  τα  χρήματα  που  λήφθηκαν,  που επενδύθηκαν, η έκδοση/ ακύρωση των ομολόγων κ.ο.κ.   
1.2.2. Επιτροπή  ελέγχου  για  τη  διαχείριση  δημόσιου  χρήματος  από 
εσωτερικά  όργανα  ή  εξωτερικά  καθώς  και  το  ρόλο  των  συμβουλευτικών,  ελεγκτικών  εξωτερικών,  ιδιωτικών  ή  και κρατικών συμβούλων.  
1.2.3. Επιτροπή  ελέγχου  για  τη  διαχείριση  δημόσιας  περιουσίας, 
γεωστρατηγικών περιουσιών, συμβάσεις (πώλησης, ενοικίασης, διαχείρισης, κατασκευής), 


 1.2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ - ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ 
1.2.1. Επιτροπή υπεύθυνη η οποία θα προβεί στον έλεγχο της βασικής 
δομής όλων των Υπουργείων ως προς την λειτουργία, τρόπος 
που  λαμβάνονται  και  εκτελούνται  καθώς  και  εποπτεύονται  οι αποφάσεις, συμβάσεις, διαγωνισμοί, προμήθειες κ.ο.κ. ούτως ώστε  να  υπάρχει  καθαρή  εικόνα  για  όλα  τα  θέματα  της διοίκησης και των υποχρεώσεων που προκύπτουν από αυτές. Θα ετοιμαστούν και οι προϋπολογισμοί για την μεγιστοποίηση των αποδόσεων και την εύρυθμη λειτουργία αυτών. 
1.2.2. Το  ίδιο  θα  συμβεί  και  για  όλα  τα  Περιφερειακά  γραφεία,  τις 
Νομαρχίες, και τις Δημοτικές αρχές. 
1.2.3. Επιτροπή  ελέγχου  δράσεων  ξένων  κέντρων  στην  Ελλάδα, 
συνεργάτες  τους  στον  ελληνικό  χώρο,  ζημιές  που προκληθήκαν, έργα που υλοποιήθηκαν κτλ   
1.2.4. Ειδικές επιτροπές οι οποίες θα ερευνήσουν όλες τις περιοχές της 
Ελλάδος και κάθε πτυχή και θα καταγράψουν τα πραγματικά σημερινά  δεδομένα,  τις  σχετικές  συμβάσεις  με  εξωτερικούς φορείς,  διαχείριση  και  τις  πραγματικές  ανάγκες  σε  όλα  τα επίπεδα.  
Αυτό αφορά : 
α)   Εσωτερικών  Λειτουργικών  Αναγκών  κάθε  τμήματος  της κυβερνητικής μηχανής, 
ε)   Εξωτερικές διακρατικές σχέσεις και συμμαχίες, δράσεις τους μέσα  στη  χώρα,  καθώς  και  οι  κίνδυνοι  που αντιμετωπίζονται,  
β)   Οικονομικές  &  Χρηματιστικές  Ανάγκες  για  την  εύρυθμη λειτουργία του Κράτους, 
γ)    Άμυνα  και  ασφάλεια  επίγεια,  εναέρια,  υπόγεια, διαθαλάσσια και δορυφορική, συμβάσεις, προδιαγραφές, λειτουργία, ασφάλεια, 
δ)   Ναυτιλία, 
ε)     Δομή οικονομίας, 
στ)   Παιδεία, Βιβλία, Ελληνική Γλώσσα,  
ζ)  Πολιτισμός & Αθλητισμός, 
1. Ενδελεχής  έλεγχος  όλων  όσων  εργάστηκαν  στο 
Υπουργείο Πολιτισμού ως πολιτικοί και ως διοικητικοί, 
2. Έλεγχος  όλων  των  συμβάσεων  για  τα  έργα  και  τις 
εκδηλώσεις του Υπουργείου, 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ 'Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ' ΕΔΩ: https://www.e-synews.gr/wp/2019/01/24/programmatikes-diloseis-politikos-foreas-ellinon-syneleysis-e-sy/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG: 
ΤΗΛ 6937248098

ΕΜΑΙΛ: esy.kallitheasrodou@gmail.com

FACEBOOK:Ε.ΣΥ Καλλιθέας ΡΟΔΟΥ
TWITTER: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
INSTAGRAM: esykallitheasrodou 


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια