ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Εννέα ώρες και δυο μέρες διαδικασία παρωδία Δ.Σ. Μυτιλήνης - εγκρίθηκε η νέα δομή

 


Εννέα ώρες και δυο μέρες διαδικασία - παρωδία για τη δημιουργία της νέας δομής στην περιοχή των νέων Κυδωνιών

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ, ολοκληρώθηκε η συζήτηση του Δημοτικού Μυτιλήνης για το μεταναστευτικό και τη δημιουργία νέας δομής στη θέση Βάστρια της δημοτικής Ενότητας Λουτρόπολης Θερμής, με τη θέση της Δημοτικής Αρχής υπέρ της δημιουργίας νέας δομής χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό να κερδίζει οριακά με τη διπλή ψήφο του προέδρου.

Η συζήτηση του θέματος ως γνωστόν ξεκίνησε την Τετάρτη στις 9:30 το βράδυ και διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας στις 2 τα ξημερώματα. Σήμερα ξεκίνησε στις 6 και τέταρτο το απόγευμα με την τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων κυρίως της πλειοψηφίας, οι οποίοι θέλησαν να δικαιολογήσουν την επιλογή τους για τη δημιουργία κλειστής δομής. Στις τοποθετήσεις τους, σημείωναν μεταξύ ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες στοχοποιήθηκαν από μερίδα πολιτών, κυρίως από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου κάποιοι όπως είπαν τους χαρακτήριζαν προδότες. Οι περισσότεροι ανέφεραν  ότι το μόνο που επιθυμούν είναι να τελειώσει η άναρχη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Μυτιλήνης και στον Καρά Τεπέ.


Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των προέδρων. Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος των Νέων Κυδωνιών και άμεσα ενδιαφερόμενος, αφού η δομή χωροθετείται στην περιοχή του, Αντώνης Κόμλος. Ο Αντώνης Κόμλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση για δημιουργία υπερδομής στα Βάστρια  δίνει λευκή επιταγή για γκρίζες ζώνες στα νησιά μας.

Το λόγο από τους προέδρους πήραν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου, της Μόριας Γιάννης Μαστρογιάννης, της Παναγιούδας Βαγγέλης Βιόλατζης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αφάλωνα Κώστας Κουρογένης, της Αγιάσου Διαμάντω Ρουγγέλη, των Λουτρών Βασίλης Μαμώλης, ο Πρόεδρος του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου Κίμων Χρυσίδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Κώμης Χρήστος Τσιβγούλης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μιστεγνών Παναγιώτης Κατζανός, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πύργων Θερμής Φραγκούλης Αλμπανέλλης κ.α. Επί της ουσίας οι προέδροι στην πλειοψηφίας τους τάχθηκαν κατά της δημιουργίας νέας δομής παραθέτοντας σειρά επιχειρημάτων που σχετίζονται με την οικονομία, την ανάπτυξη του νησιού, την κοινωνική ειρήνη και την κοινωνική συνοχή. Ιδιαίτερα τεκμηριωμένη προς την κατεύθυνση αυτή, ήταν η άποψη του προέδρο της Κώμης Χρήστου Τσιβγούλη ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι όλα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι οδηγούμαστε στη δημιουργία υπερδομής, διπλάσιας σε έκταση από αυτή στο Μαυροβούνι ενώ πρόσθεσε ότι η οικονομία του νησιού σε μερικά χρόνια θα είναι απόλυτα εξαρτώμενη από το προσφυγικό και μόνο αυτό.

Υπέρ της δημιουργίας μιας κλειστής δομής μακριά από κατοικημένη περιοχή τάχθηκαν οι πρόεδροι Παναγιούδας, Μόριας και Αφάλωνα, οι οποίοι σημείωσαν πως είναι ουτοπικό να λέει κανείς ότι δεν θέλουμε καμία νέα δομή από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πως όσο καλά και αν φυλάσσονται τα σύνορα, αργά ή γρήγορα, κάποιες βάρκες μετναστών θα έρθουν στο νησί και θα πρέπει να υπάρχει χώρος να φιλοξενηθούν.

Ακολούθησαν οι δευτερολογίες των επικεφαλής και των δημοτικών συμβούλων, οι οποίες κινήθηκαν στο πνεύμα των αρχικών τοποθετήσεων με μικρές διαφοροποιήσεις και προσθήκες σχετικά με το σύμφωνο μετανάστευσης.

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας έπειτα από διαβούλευση που κράτησε 1,5 ώρα , και διαλόγους σε υψηλούς τόνους οι οποίοι θύμιζαν περισσότερο καφενείο παρά δημοτικο συμβούλιο, μπήκαν δύο διαφορετικές προτάσεις:

- Η πρόταση των 11 δημοτικών συμβούλων που έφεραν το θέμα στο Συμβούλιο και  ξεκάθαρα έλεγε όχι στη νέα δομή στα Βάστρια.

- Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν ανέφερε γεωγραφικό προσδιορισμό πρότεινε όμως τη δημιουργία κλειστής – ελεγχόμενης δομής ταυτοποίησης και απονομής ασύλου με γενικό πληθυσμό όχι πάνω από 3 χιλιάδες άτομα, μακριά από κατοικημένη περιοχή και τον αστικό ιστό. Στην ίδια πρόταση περιλαμβάνονται το άμεσο κλείσιμο όλων των δομών στην πόλη και των διαμερισμάτων που φιλοξενούν μετανάστες και πρόσφυγες, η αποσυμφόρηση του νησιού, η συνέχιση φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων και ο αυστηρός έλεγχος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Υπέρ της πρότασης της Δημοτικής Αρχής, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, πλην Βάλεση,Γιαννάκας,Κουνέλη και Χαραλάμπους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μαμάκου και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Ζαφειρίου.

Υπέρ της πρότασης των 11 δημοτικών συμβούλων, ψήφισαν οι παρατάξεις Χιωτέλλης, Τσιριγώτη, Αστυρακάκη, οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χοχλάκα και Ανδριώτης, οι τέσσερις διαφωνούντες της Δημοτικής Αρχής και ο κοινοτάρχης νέων Κυδωνιών που συμμετείχε στη ψηφοφορία. 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Φραγκόπουλος δήλωσε ότι απέχει από τη διαδικασία.

Οι δύο προτάσεις έλαβαν από 16 ψήφους. Τελικά με την ψήφο του προέδρου, που σύμφωνα με τη νομοθεσία μετρά διπλή, σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερίσχυσε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

ΠΗΓΗ:https://www.politischios.gr/voreio-aigaio/me-diple-psepho-tou-proedrou-tou-d-s-mutilenes-egkritheke-e-nea-dome
ΣΤΟΙΧΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ BLOG: 

FACEBOOK:Ε.ΣΥ Καλλιθέας ΡΟΔΟΥ
TWITTER: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
INSTAGRAM: esykallitheasrodou
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια