ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ «Δυστυχώς εμείς της τρίτης ηλικίας δεν πεθαίνουμε νωρίς» (video)

 


ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΪΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ...Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ.. 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ «Δυστυχώς εμείς της τρίτης ηλικίας δεν πεθαίνουμε νωρίς» (video)
ΑΡΘΡΟ 26.04.2013


Φαντάζεστε να βρεθεί το ελιξίριο της αθανασίας; Αυτό που είναι όνειρο για τον κάθε άνθρωπο, είναι ένας εφιάλτης για τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο Κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, σε συζήτηση που είχε με νέους bloggers στο Free Thinking Zone δήλωσε ότι θα πρέπει αναγκαστικά να ανέβει το όριο ηλικίας στις συντάξεις, καθώς ανεβαίνει «δραματικά» το προσδόκιμο ζωής.

«Το μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι η τρίτη ηλικία, ότι οι άνθρωποι της ηλικίας μου δεν πεθαίνουν. Δεν πεθαίνουμε δυστυχώς αρκετά νωρίς. Κι από εκεί και πέρα επιβαρύνουμε την κοινωνία δυσανάλογα» είπε ο 95χρονος πια κ. Μητσοτάκης, προκαλώντας γέλιο στο κοινό των bloggers. 

Επειδή το κοινό είναι τώρα αρκετά νέοι, όπως φαίνεται κι από το βίντεο, τώρα γελάει. Όμως όταν βρεθεί σε αυτήν την θέση, μάλλον θα παρακαλάει αυτό το «δυστυχώς» να κρατήσει κι άλλο.

Το επιχείρημα του Κ. Μητσοτάκη, ότι όσο ανεβαίνει το προσδόκιμο ζωής, θα ανεβαίνει και το όριο ηλικίας στις συντάξεις, είναι εύλογο. Όμως, οι χαρακτηρισμοί, «έχει ανέβει δραματικά» (το οποίο δραματικά, συνήθως ταυτίζεται με κάτι αρνητικό) και ιδίως το «δυστυχώς δεν πεθαίνουμε» δεν ηχούν πολύ καλά στα αυτιά των πολιτών. Βέβαια, έχουν αυτήν την αίσθηση του μαύρου χιούμορ από την πλευρά του Μητσοτάκη, που κατά καιρούς έχουν τροφοδοτήσει τον χαρακτηρισμό «γκαντέμης» (του στυλ «πάρ’ τον στον γάμο σου, να σου πει και του χρόνου»), αλλά και την σάτιρα.
Ιδίως η σάτιρα του Μητσικώστα είναι χαρακτηριστική. (" target="_blank">Δείτε video με πασχαλινές ευχές από τον Μητσοτάκη- Μητσικώστα, χρονιάρες μέρες που έρχονται)  Όπως έχει πει μάλιστα ο Μητσικώστας, ο Μητσοτάκης δεν είχε κανένα πρόβλημα, αλλά απολάμβανε αυτήν την σάτιρα. Μάλλον γιατί ταιριάζει με το δικό του μαύρο χιούμορ. 

ΠΗΓΗ: https://www.monopoli.gr/2013/04/26/istories/119458/k-mhtsotakhs-dystychws-emeis-ths-triths-hlikias-den-pethainoyme-nwris/

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ 
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ. 
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 

4.5. Η περίθαλψη και συνταξιοδότηση των εργαζομένων θα καλύπτεται από ένα ασφαλιστικό ταμείο υψηλοτάτων προδιαγραφών το οποίο θα λειτουργεί  πάντα με καθαρή ανταποδοτικότητα. Το ταμείο αυτό θα  είναι  αυτοδιοίκητο με σκοπό να πραγματοποιεί  κερδοφόρες επενδύσεις ώστε να βελτιώνεται η θέση των μετόχων του που είναι οι συνταξιούχοι. Όλα τα υπάρχοντα ταμεία αφού  ελεγχθούν θα εξυγιανθούν και θα λειτουργούν προς όφελος των πολιτών. Η λειτουργία της Ελλήνων Πολιτείας μέσω μηχανισμών και νόμων θα είναι η διαχρονική εξασφάλιση της τρίτης ηλικίας. Μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο η τρίτη ηλικία για την Πολιτεία. Άνθρωποι γεμάτοι βιωματική σοφία μπορούν να μεταδώσουν τον σπόρο της γνώσης στην επερχόμενη γενιά με σεβασμό για τον άνθρωπο, την Πολιτεία, το  περιβάλλον,  τον  πλανήτη  και την Κοσμοθέαση (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε προσλαμβάνεται από τις  αισθήσεις  και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτό). 
  
4.6. Η Ελλήνων Πολιτεία αναγνωρίζει  ην υποχρέωση να παρέχει τις 
συνθήκες για την ικανοποιητικότερη διαβίωση σε αντίθεση με το σημερινό καθεστώς το οποίο σκοτώνει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας γιατί τους κονσερβοποιεί σε πανάθλια ιδρύματα που έχουν μόνο κερδοσκοπικό χαρακτήρα.  
 
4.7. Σε ολόκληρη την Ελλάδα η Ελλήνων Πολιτεία αναλαμβάνει πλήρως 
την υποχρέωση της έναντι της τρίτης ηλικίας δημιουργώντας πάρκα 
που  θα  περιλαμβάνουν  σύγχρονες  εγκαταστάσεις  διαμονής, εγκαταστάσεις ενασχολήσεων και συναναστροφής – επικοινωνίας, αίθουσα σωματικής αγωγής, ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη κ.ο.κ.  

Είμαστε  ως  Έλληνες  υποχρεωμένοι  να  καταστήσουμε  την  τρίτη  ηλικία αυτάρκη ώστε να μην εξαρτάται από κανέναν και είμαστε  υποχρεωμένοι όλοι να την σεβόμαστε.   
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 

FACEBOOK:Ε.ΣΥ Καλλιθέας ΡΟΔΟΥ
TWITTER: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
INSTAGRAM: esykallitheasrodou
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια