ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πάει πίσω η σεζόν -Αν η Ρόδος δε γίνει “πράσινη”, τουρισμός δεν ανοίγει στο νησί!

 

Γ. Ματσίγκος: Πάει πίσω η σεζόν -Αν η Ρόδος δε γίνει “πράσινη”, τουρισμός δεν ανοίγει στο νησί!

Άκρως απογοητευτική περιέγραψε την παρούσα κατάσταση για το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού μιλώντας στον sky και τον Τώνη Μαρτίνη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου Γιώργος Ματσίγκος.
Μάλιστα χθες πραγματοποιήθηκε δίωρη τηλεδιάσκεψη του Συλλόγου με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Δωδεκανήσου, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι ο τουρισμός θα πάει πίσω, για τα τέλη Ιουνίου.

«Όσο η Ρόδος βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, δεν πρόκειται να έρθουν τουρίστες στο νησί», είπε χαρακτηριστικά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να μη χαθεί η σεζόν.

Ο κ. Ματσίγκος σημείωσε ότι οι Τουρ Οπερέιτορ είναι πολύ προβληματισμένοι, δεν υπάρχουν κρατήσεις, ενώ και η καθυστέρηση στο άνοιγμα της βασικής μας αγοράς από τη Βρετανία, περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση, μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του Βρετανού Πρωθυπουργού, ενώ από τις σκανδιναβικές χώρες ο τουρισμός αναμένεται να κινηθεί από τον Ιούλιο.

«Για να ανοίξει η Ρόδος τον τουρισμό, επιβάλλεται να γίνει πράσινος προορισμός», τόνισε, σημειώνοντας πως τίθεται πλέον επιτακτικά πλέον το ζήτημα της συλλογικής και της ατομικής ευθύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η εξίσωση είναι άλυτη με πολλούς παράγοντες: την αβεβαιότητα, τη ψυχολογία του πελάτη, τα πολλά κρούσματα και τον ανταγωνισμό από χώρες (Πορτογαλία, Αίγυπτος, Τουρκία…) που άνοιξαν ή θα ανοίξουν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Ματσίγκος ανέφερε το παράδειγμα των Βρετανών, που αν ταξιδέψουν σε προορισμό που είναι στο κόκκινο θα πρέπει να παραμείνουν επιστρέφοντας στην πατρίδα τους σε εβδομαδιαία καραντίνα σε ξενοδοχείο, ενώ σε προορισμό στο κίτρινο σε τριήμερη καραντίνα, με δικά τους έξοδα. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να επιλέξουν διακοπές σε προορισμό πλην των πράσινων κατηγοριών και η Ρόδος με την παρούσα κατάσταση είναι απαγορευτικός προορισμός.

“Δεν κινείται τίποτα. Οι Τ.Ο. είναι προβληματισμένοι, τα εμβόλια καθυστερούν, η Ρόδος είναι στο βαθύ κόκκινο, οι κρατήσεις δεν υπάρχουν και ενώ ευελπιστούσαμε από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Βρετανοί πάνε πίσω και όλα αυτά κάνουν πιο δύσκολη την τουριστική περίοδο. Για να ανοίξουμε πρέπει πολύ σύντομα η Ρόδος να γίνει πράσινος προορισμός. Γεννάται το ζήτημα της συλλογικής και ατομικής ευθύνης επιτακτικά πλέον. Να εφαρμόσουμε πάση θυσία τα μέτρα. Με κρούσματα στο νησί δεν πρόκειται να ανοίξουμε. Επιπλέον όλα τα σκανδιναβικά κράτη δεν ενδιαφέρονται για διακοπές ούτε το Μάϊο, αλλά ούτε και τον Ιούνιο”, είπε και πρόσθεσε: “Φυσικά υπάρχουν επιπτώσεις για το βαθύ κόκκινο. Μας ρωτάνε οι Τουρ Οπερέιτορ, για αυτό δε μπορούμε να μιλάμε για ανοίγματα αν η Ρόδος δε μπει στο πράσινο”.

Καταλήγοντας ο κ. Ματσίγκος υπογράμμισε ότι “η σεζόν θα πάει προς τα τέλη Ιουνίου. Κινδυνεύουμε η σεζόν να μην είναι πια καλύτερη από την περσινή, αλλά στα περσινά επίπεδα”.


ΣΤΟΙΧΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ BLOG: 

FACEBOOK:Ε.ΣΥ Καλλιθέας ΡΟΔΟΥ
TWITTER: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
INSTAGRAM: esykallitheasrodou
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια