ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Μετά το κλείσιμο τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ στην επαρχία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει και περιφερειακά νοσοκομεία

 


Μετά το κλείσιμο τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ στην επαρχία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει και περιφερειακά νοσοκομεία 

Η φράση του πρωθυπουργού ότι «το ΕΣΥ δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικά κρατικό», πυροδότησε την αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ έφερε έντονες συζητήσεις και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, καθώς οι αλλαγές που σχεδιάζονται έχουν να κάνουν και με το κλείσιμο κάποιων περιφερειακών νοσοκομείων.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για την κατάργηση τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ από το υπουργείο Παιδείας, το ενδεχόμενο να μπουν λουκέτα στα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία έρχεται να κορυφώσει την ένταση μεταξύ και των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι ήδη θορυβημένοι από τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου καθώς αντιλαμβάνονται ότι θα δεχθούν επιθέσεις από τους ψηφοφόρους τους, αλλά και τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.

Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως εμφανίζεται έτοιμο να προωθήσει ταχύτατα τη μεταρρύθμιση στον χώρο της Υγείας, με αιχμή τη ριζική αλλαγή του ΕΣΥ, το οποίο, σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού έχει ολοκληρώσει την ιστορική του αποστολή και χρειάζεται επειγόντως προσαρμογή στα νέα, απαιτητικά δεδομένα.

Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η ιστορία της πανδημίας απέδειξε ότι το ΕΣΥ άντεξε στα πολύ δύσκολα και με μια περαιτέρω ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή θα μπορέσει να εξυπηρετήσει άρτια το σύνολο των πολτών και στο μέλλον .

Οι πληροφορίες λένε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το νέο εθνικό σύστημα υγείας βασίζεται στο σύστημα «hub and spoke», το οποίο προβλέπει τη δημιουργία clusters νοσοκομείων. Με λίγα λόγια, νοσοκομεία, με ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία θα συνεργάζονται με μεγαλύτερα τριτοβάθμια νοσοκομεία.

Κατά τις ίδιες πηγές, το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι να δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να γνωρίζει επακριβώς ποιες υπηρεσίες μπορεί να παρέχει το περιφερειακό νοσοκομείο και για ποιες υπηρεσίες θα πρέπει ο ασθενής να απευθυνθεί ή να διακομιστεί σε ένα μεγαλύτερο, πιο οργανωμένο νοσοκομείο.

Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι θα κλείσουν κάποια από τα περιφερειακά νοσοκομεία που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να μικρότερα με ιδιωτικά κεφάλαια.

Για να αιτιολογήσουν μάλιστα τα κυβερνητικά στελέχη τις συνέπειες που θα υπάρξουν – το κλείσιμο κάποιων νοσοκομείων- από τις αλλαγές στην υγεία, υποστηρίζουν ότι «είναι αδιανόητο να έχουμε σήμερα δύο νοσοκομεία σε απόσταση 20, 30 χιλιομέτρων και τα δύο νοσοκομεία να αποδεικνύεται τελικά ότι είναι προβληματικά».

ΠΗΓΗ: https://www.topontiki.gr/2021/06/03/meta-to-klisimo-tmimaton-ton-ai-ke-ti-stin-eparchia-i-kivernisi-etimazete-na-klisi-ke-periferiaka-nosokomia-sta-kagkela-i-ko-tis-nd/

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ 
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ. 
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 

 Θα συσταθούν ειδικές επιτροπές οι οποίες θα αναλάβουν να ερευνήσουν, στη συνέχεια  θα  γνωματεύσουν  και  θα  δομήσουν  εμπεριστατωμένες    και στοιχειοθετημένες  προτάσεις  με  αδιαμφισβήτητες  αποδείξεις  οι  οποίες  θα κατατεθούν  προς  συζήτηση,  απόφαση  και  θεσμοθέτηση  από  τα  κρατικά όργανα.  
1.0  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ  ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:         
1.1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 
1.2.1. Η Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου Χρέους: Θα προβεί σε μια ενδελεχή έρευνα, για τον έλεγχο την αξιολόγηση και τη δομή του δημοσίου χρέους σε βάθος χρόνου, τόσου ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια, με την επικουρία ομάδας παγκοσμίως αποδεκτών εμπειρογνωμόνων  ελεγκτών. Ο έλεγχος  θα περιλαμβάνει χωρίς να είναι περιοριστικό, το πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοί ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιός γνωμάτευσε και αποφάσισε επ' αυτών, θα πιστοποιηθεί εάν και εφόσον είναι απεχθές το χρέος, εάν τα χρήματα έφτασαν και πόσα έφτασαν στην Ελλάδα, πως τοκίστηκε το εκάστοτε δάνειο, ποιός διαχειρίστηκε τα χρήματα  που  λήφθηκαν,  που επενδύθηκαν, η έκδοση/ ακύρωση των ομολόγων κ.ο.κ.   

1.2.2. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος από εσωτερικά όργανα ή εξωτερικά καθώς και το ρόλο των συμβουλευτικών, ελεγκτικών εξωτερικών, ιδιωτικών ή και κρατικών συμβούλων.  

1.2.3. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας, γεωστρατηγικών περιουσιών, συμβάσεις (πώλησης, ενοικίασης, διαχείρισης, κατασκευής), 

1.2.4. Επιτροπή ελέγχου για όλα τα Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία και όλων των άλλων ταμείων άμεσα ή έμμεσα σχετικών με αυτά, φανερών ή μυστικών, χωρίς να είναι περιοριστικό στα προαναφερθέντα,  για τους ισολογισμούς, τις συμβάσεις, διαχείριση, παράπλευρες πράξεις με χρήση των κεφαλαίων κ.ο.κ. 

13.0  ΥΓΕΙΑ  
Η  υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και  πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.   
Η  Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.  

13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται 
την προσωπικότητα του κάθε  Έλληνα  Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.  
 
13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.  

13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.  
 
13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της  Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς. 

13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις. 

13.6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες  σε  αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ. 

13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα.   

13.8. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,  

13.9. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης - θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.  

13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών. 
Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.   

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ: https://www.e-synews.gr/wp/2019/01/24/programmatikes-diloseis-politikos-foreas-ellinon-syneleysis-e-sy/


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΠΛΟΓΚ: 
ΤΗΛ 6937248098 - ΕΜΑΙΛ: esy.kallitheasrodou@gmail.com

FACEBOOK:Ε.ΣΥ Καλλιθέας ΡΟΔΟΥ
TWITTER: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
INSTAGRAM: esykallitheasrodou
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια