ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Σε αδιέξοδο οι κάτοικοι - Η 'πράσινη' Αστυπάλαια έως πέντε φορές πάνω οι αντικειμενικές και παράλογες αξίες ακινήτων

 

Σε αδιέξοδο οι κάτοικοι - Η 'πράσινη' Αστυπάλαια έως πέντε φορές πάνω οι αντικειμενικές και παράλογες αξίες
Με πλασματική αύξηση 2 έως 5 φορές πάνω για το ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Παρακολουθώντας τη βουλή, βλέπουμε όλο και περισσότερο τους  βουλευτές της αντιπολίτευσης να θέτουν ερωτήματα στην υπάρχουσα κυβέρνηση ξεχνώντας όταν ήταν οι ίδιοι στην κυβέρνηση τι αποφάσεις πήραν έναντι του Ελληνα φορολογούμενου πολίτη. Στην περίπτωση της Αστυπάλαιας, ερώτημα έκανε στη βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου του Σύριζα, ο κύριος Σαντορινιός όπου έκανε αναφορά για τις υπερβολικές αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ που καλούνται οι ντόπιοι να πληρώσουν στο νησί της Αστυπάλαιας. 

Το πρότυπο «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΝΗΣΙ έγινε ιδιαίτερα γνωστό με το πρόγραμμα e-Astypalaia  “Έξυπνο και βιώσιμο νησί” με την συμμετοχή του στην πράσινη ανάπτυξη, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον όμιλο Volkswagen και την ελληνική Κυβέρνηση. Ο ίδιος ο  δήμαρχος του νησιού, Νίκος Κομηνέας, παρουσίασε το πρόγραμμα  στην παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) το 2021 στην Γλασκόβη.  
Το νησί έχει περίπου 1070 κατοίκους με εξαρτημένη οικονομία λόγω του μικρού μεγέθους του και με μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να εργάζεται στον αγροτικό κλάδο. Πρόβλημα αντιμετωπίζει επίσης με την όχι συχνή ακτοπλοϊκή σύνδεση. 

Σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό, σήμερα οι τιμές των ακινήτων μαζί με αρκετούς φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι κάτοικοι του νησιού, εξομοιώνονται με αυτές των πιο ακριβών τουριστικών περιοχών της χώρας. Τα στοιχεία από το νησί της Αστυπάλαιας μετά τον επαναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών έχει καταστεί ένα από τα πιο ακριβότερα νησιά του αιγαίου με αύξηση 2 έως 5 φορές πάνω. Ο θερμός υποστηρικτής του πράσινου βιώσιμου νησιού δήμος, απέστειλε πολλαπλές επιστολές στο αρμόδιο υπουργείο οικονομικών. Η νέα διαμόρφωση των τιμών κινείται πέρα από κάθε πραγματικότητα. Επίδραση έχουν επίσης στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ με τους κατοίκους του νησιού της Αστυπάλαιας που κάνουν λόγο που ξεπερνά την οικονομική τους δυνατότητα και τους σπρώχνει σε αδιέξοδο. Οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού που είναι φτωχοί αγρότες που καλούνται τώρα να πληρώσουν υπέρογκους φόρους και αυξήσεις αφού η εκτόξευση των τιμών επηρεάζει όχι μόνο αστικούς χώρους αλλά κυρίως αγροτικές περιοχές και χωράφια. Ο ίδιος ο δήμος αναφέρει πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη διαμόρφωση των νέων αντικειμενικών βασίστηκε αφενός σε εισηγήσεις ιδιωτών εκτιμητών που εξήγαν στοιχεία μόνο από αγγελίες πώλησης ακινήτων αφετέρου ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη των τοπικών φορέων ή συγκριτικά στοιχεία από τις τοπικές υπηρεσίες όπως για παράδειγμα οι ΔΥΟ,  συμβολαιογράφοι και άλλοι έτσι ώστε να γίνει εγκαίρως κατανοητή η παράλογη και εκτός κάθε πραγματικότητας γιγάντωση των αντικειμενικών αξιών στο νησί. 

Με προχειρότητα λοιπόν υπολογίστηκαν οι αντικειμενικές αξίες της Αστυπάλαιας. Ο δήμος δεν κλήθηκε ποτέ εγγράφως από το αρμόδιο υπουργείο ώστε να δώσει τη γνώμη του για τις τελικές τιμές. Διαδικασία δηλαδή που προβλέπεται από τον νόμο και που ακολουθήθηκε σε κάθε άλλη περιοχή της χώρας ενώ για το νησί δεν λήφθηκε υπόψη ούτε ο χαρακτήρας των οικισμών ούτε καθορίστηκαν ζώνες εντός των οικισμών. 

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. 

Όμως αγαπητοί αναγνώστες, η λύση να στείλουμε όλους αυτούς τους προδότες σπίτια τους είναι ΜΙΑ και χρειάζεται η συμμετοχή σας. Μην μένετε άλλο αδρανείς γιατί όσο αδρανείτε τόσο αυτοί θα παραμένουν στην δική μας Ελληνική Βουλή και θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς όπως έχουν κάνει για πολλά χρόνια. Γίνετε ενεργοί πολίτες στον δήμο σας και ενώθείτε με τα αδέλφια σας σε όλη την Ελλάδα για να πάρουμε ΟΛΟΙ πίσω την ελευθερία μας, την ζωή μας και το μέλλον μας. Μόνο με την Ε.ΣΥ Ελλήνων Συνέλευσις μπορεί να επιτευχθεί αυτό και αν δεν έχετε ακόμα ενημερωθεί, επικοινώνηστε μαζι μας στο https://www.e-sy.gr/join/ και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας. 


ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ: Τάμμυ Μοσχή 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG:
 ΤΗΛ 6937248098, 6982105623, 6971569944
ΕΜΑΙΛ: esy.perifereiaaigaiou@gmail.com
FACEBOOK Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
TWITTER Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
INSTAGRAM Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ. http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ. http://txs.oramaellas.gr
 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια