ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

2.800.000,00 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 'ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ' Η ΡΟΔΟΣ


 2.800.000,00 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 'ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ' Η ΡΟΔΟΣ 

ΕΝΩ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΠΟΣΟ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΞΥΠΝΗ!!!  

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΕΙΝΑΙ 
Στόχος των εργασιών του έργου είναι η σχεδίαση, ανάπτυξη, παραμετροποίηση και εγκατάσταση εφαρμογών πληροφόρησης για δημόσιες συγκοινωνίες και διασύνδεσης με το υφιστάμενο σύστημα πληροφόρησης για κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ο στόχος των εργασιών σχεδίασης, ανάπτυξης, παραμετροποίησης και εγκατάστασης εφαρμογών πληροφόρησης για δημόσιες συγκοινωνίες και διασύνδεσης με το υφιστάμενο σύστημα πληροφόρησης για κυκλοφοριακές συνθήκες είναι η υλοποίηση μιας σειράς νέων εφαρμογών και συστημάτων για την πληροφόρηση των μετακινούμενων στον Δήμο που θα συμπληρώνουν επαρκώς και ολοκληρωμένα τις υφιστάμενες επενδύσεις του Δήμου σε συστήματα ευφυών μεταφορών.

Το τελικό αποτέλεσμα του έργου είναι μια ενιαία πλατφόρμα πληροφόρησης που θα αφορά στοιχεία μετακίνησης με λεωφορείο και την κυκλοφορία στην πολη της Ρόδου, και θα χρησιμοποιεί ως κανάλια ενημέρωσης web site, mobile application και τις υφιστάμενες ηλεκτρονικές πινακίδες.

Η ενοποίηση των νέων συστημάτων με τα υφιστάμενα έγινε μέσω τυποποιημένων διεπαφών χρήσης. Συνοπτικά το έργο περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες:

Προμήθεια, παραμετροποίηση και εγκατάσταση λογισμικού για την πληροφόρηση επιβατών για τα δρομολόγια της δημοτικής επιχείρησης (ΡΟΔΑ) χρησιμοποιώντας τον υφιστάμενο εξοπλισμό εντός των οχημάτων (λεωφορείων)
Ανάπτυξη εφαρμογής για πληροφόρηση κοινού μέσω πινακίδων, με τυποποιημένη διασύνδεση για οποιεσδήποτε πινακίδες.
Υπηρεσίες σύνδεσης των υφιστάμενων πινακίδων (έξυπνων στάσεων) από το έργο ΔΙΑΥΛΟΣ στο σύστημα ενημέρωσης επιβατών για χρόνους άφιξης λεωφορείων. Η εγκατάσταση και ρευματοδότηση των έξυπνων στάσεων είναι ευθύνη του Δήμου. Το έργο δεν περιλαμβάνει την προμήθεια νέων πινακίδων.
Ανάπτυξη mobile εφαρμογής για την ενημέρωση των οδηγών και επιβατών για τις συνθήκες κίνησης στην πόλη της Ρόδου μέσω του υφιστάμενου συστήματος ΔΙΑΥΛΟΣ και των χρόνων άφιξης των λεωφορείων της ΡΟΔΑ
Διασύνδεση του συστήματος πληροφόρησης επιβατών με το υφιστάμενο Web Site του έργου ΔΙΑΥΛΟΣ έτσι ώστε να υπάρχει σε ένα σημείο τόσο η πληροφορία για τις συνθήκες κίνησης, όσο και η πληροφορία για τις δημόσιες συγκοινωνίες. Στόχος να δημιουργηθεί ένα ενιαίο κέντρο αστικής κινητικότητας
Λειτουργικότητα εκτίμησης χρόνων διαδρομής σε γραμμές των δημόσιων συγκοινωνιών με υψηλή κίνηση μέσα από ενιαίο κέντρο αστικής κινητικότητας.

Εφαρμογή Λογισμικού πληροφόρησης επιβατών

Η εφαρμογή διαχείρισης και παρακολούθησης οχημάτων δημοσίων συγκοινωνιών με δυνατότητες πληροφόρησης επιβατών είναι ένα σύνθετο σύστημα με υψηλό βαθμό διαλειτουργικότητας. Μπορεί να αξιοποιηθεί για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους φορείς στόλου μέσων μαζικής μεταφοράς, για την απεικόνιση τον έλεγχο και τον προγραμματισμό της τρέχουσας κατάστασης υλοποίησης των χρονοπρογραμμάτων δρομολογίων, με αποτέλεσμα την σωστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και τη βελτίωση των λειτουργιών του Φορέα, καθώς και για την παροχή διαρκής πληροφόρησης σε πραγματικό χρόνο προς τους χρήστες του συστήματος μέσων μαζικής μεταφοράς μέσω πολλαπλών καναλιών πληροφόρησης. Αφορά τα λεωφορεία που αποτελούν το στόλο της ΡΟΔΑ και θα ελέγχει τόσο την εκτέλεση των σχετικών δρομολογίων σε καθημερινή βάση όσο και τη γενικότερη κατάσταση των οχημάτων αυτών.

Οι προβλέψεις άφιξης των οχημάτων παράγονται μέσα από τη διαδικασία παρακολούθησης και αποστέλλονται στα διαθέσιμα κανάλια ενημέρωσης προκειμένου οι επιβάτες να λαμβάνουν την κατάλληλη ενημέρωση

Τα τμήματα που θα αποτελούν το σύστημα παρακολούθησης στόλου είναι τα εξής:

Τηλεματικά οχήματα, με σύστημα εντοπισμού θέσης GPS, υπολογιστή οχήματος και σύστημα επικοινωνίας με την πλατφόρμα με χρήση ασύρματου δίκτυο GPRS.
Εφαρμογή διαχείρισης και παρακολούθησης οχημάτων δημοσίων συγκοινωνιών, που αποτελεί τον «εγκέφαλο» όλου του συστήματος και συλλέγει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται όλα τα τηλεματικά δεδομένων παρέχοντας λειτουργίες διαχείρισης στόλου.
Πινακίδες ενημέρωσης, με επικοινωνίας μέσω ασύρματου δίκτυο GPRS.
ΠΗΓΗ: https://www.smartiscity.gr/dimos-rodou/


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG:
 ΤΗΛ 6937248098, 6982105623, 6971569944
ΕΜΑΙΛ: esy.perifereiaaigaiou@gmail.com
FACEBOOK Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
TWITTER Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
INSTAGRAM Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ. http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ. http://txs.oramaellas.gr
 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια