Με την πάροδο των ετών, έχουμε αναφέρει περιοδικά την περιστασιακή ράβδο χρυσού που ανακαλύφθηκε ως πλαστή στην περιοχή Diamond του Μανχάταν, η οποία αντί να περιέχει το κίτρινο πολύτιμο μέταλλο θα ήταν γεμάτη με επιχρυσωμένο βολφράμιο ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, χαλκό. Τα νέα θα πυροδοτούσαν ένα σύντομο κύμα οργής, ωθώντας τους φυσικούς κατόχους χρυσού να διενεργούν επιτόπιους ελέγχους υπερήχων του αποθέματός τους, σε ποιο σημείο το ενδιαφέρον θα μειωθεί και γιατί όχι: ο αγοραστής, τελικά, να προσέχει σε χρυσό όπως σε κάθε άλλη αγορά και εάν κάποιος ξοδεύει χιλιάδες για να αγοράσει ψεύτικο χρυσό, και αυτός είναι ο Δαρβινισμός σε δράση.
Ωστόσο, μια αγορά που φαινόταν πεισματικά ανοσία σε οποιαδήποτε παραχάραξη ήταν η αγορά φυσικού χρυσού στην Κίνα, η οποία ήταν περίεργο, δεδομένου ότι κατά την τελευταία δεκαετία η Κίνα είχε αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος παραποιητής στον κόσμο από διάφορα, κυρίως βιομηχανικά μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την εξασφάλιση τραπεζικών δανείων, γνωστότερα ως Το "εξασφάλιση φάντασμα", και το οποίο προσθέτει προσβολή στον τραυματισμό, θα επαναπροσδιοριζόταν συχνά, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές τράπεζες θα είχαν αξιώσεις για το ίδιο (πλαστό) περιουσιακό στοιχείο.
Όλα αυτά πρόκειται να αλλάξουν με την ανακάλυψη αυτού που μπορεί να είναι ένα από το μεγαλύτερο σκάνδαλο παραποίησης χρυσού στην πρόσφατη ιστορία. Και ναι, όχι μόνο αφορά την Κίνα, αλλά αναδύεται από μια πόλη που έχει γίνει συνώνυμη για ό, τι είναι σκανδαλώδες για την Κίνα: η ίδια η Wuhan.
Έχοντας υπόψη αυτό το προοίμιο, παρουσιάζουμε τους αναγνώστες στην Wuhan Kingold Jewelry Inc., μια εταιρεία η οποία, όπως υποδηλώνει το όνομα, ιδρύθηκε και λειτουργεί εκτός της Wuhan και η οποία περιγράφεται στον ιστότοπό της ως "Εταιρεία με ένα Χρυσό μέλλον".
Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;
Λοιπόν, προφανώς τα πάντα, όπως τουλάχιστον περίπου 83 τόνοι ράβδων χρυσού που χρησιμοποιήθηκαν ως εξασφάλιση δανείου, αποδείχθηκαν ότι δεν είναι παρά επιχρυσωμένος χαλκός. Αυτό έχει αφήσει τους δανειστές να κρατούν την τσάντα για τα υπόλοιπα 16 δισεκατομμύρια γιουάν των δανείων που εκκρεμούν έναντι των ψευδών ράβδων. Και όπως προσθέτει η Caixin, τα δάνεια καλύφθηκαν από 30 δισεκατομμύρια γιουάν ασφαλιστήρια συμβόλαια που εκδόθηκαν από τον κρατικό ασφαλιστή PICC Property and Casualty και διάφορους άλλους μικρότερους ασφαλιστές.
Ο ψεύτικος χρυσός ήρθε στο φως τον Φεβρουάριο όταν η Dongguan Trust (μία από αυτές τις περίφημες κινεζικές σκιώδεις τράπεζες) ξεκίνησε να ρευστοποιήσει την ασφάλεια του Kingold για να καλύψει τα χρεωστικά χρεόγραφα. Καθώς η έκθεση συνεχίζεται, στα τέλη του 2019 ο Kingold απέτυχε να αποπληρώσει τους επενδυτές σε πολλά προϊόντα εμπιστοσύνης. Προς έκπληξή του, η Dongguan Trust είπε ότι ανακάλυψε ότι οι λαμπερές ράβδους χρυσού ήταν στην πραγματικότητα επιχρυσωμένο κράμα χαλκού.
Τα νέα έστειλαν σοκ από τους πιστωτές του Kingold. Η China Minsheng Trust - μια άλλη σκιώδης τραπεζική εταιρεία και ένας από τους μεγαλύτερους πιστωτές της Kingold - έλαβε δικαστική απόφαση για τον έλεγχο ασφάλειας πριν από την ημερομηνία λήξης των χρεών της Kingold. Στις 22 Μαΐου, το αποτέλεσμα της δοκιμής επέστρεψε λέγοντας ότι οι ράβδοι που σφραγίστηκαν στα ταμεία της Minsheng Trust είναι επίσης κράμα χαλκού.
Και με τις αρχές που ερευνούν πώς συνέβη αυτό, ο επικεφαλής του Κίνγκολντ Τζια αρνείται κατηγορηματικά ότι κάτι δεν πάει καλά με την εγγύηση που έθεσε η εταιρεία του. Λοιπόν, τι άλλο θα μπορούσε να πει ...
Η Jia, τώρα 59 ετών, υπηρέτησε στο στρατό στο Γουχάν και στο Γκουάνγκτζου και πέρασε έξι χρόνια στο Χονγκ Κονγκ. Κάποτε διαχειριζόταν ορυχεία χρυσού που ανήκαν στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα έχει συνδέσεις μέχρι την κορυφή.
Ιδρύθηκε το 2002 από την Jia, ο Kingold ήταν στο παρελθόν ένα εργοστάσιο χρυσού στο Hubei, συνδεδεμένο με την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, το οποίο διαχωρίστηκε από την κεντρική τράπεζα κατά τη διάρκεια μιας αναδιάρθρωσης. Με επιχειρήσεις που κυμαίνονται από σχεδιασμό, κατασκευή και εμπορία χρυσών κοσμημάτων, η Kingold είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κοσμημάτων χρυσού στην Κίνα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.
Η παραπάνω ιστορία είναι σοκαριστική όταν αποκαλύπτει πόσο πολύπλευρη απάτη είναι στην Κίνα: αξιοποιώντας την προϋπάρχουσα krononyism και συνδέσεις με τον ισχυρό στρατό της Κίνας, ο ιδρυτής του Kingold επετράπη να κάνει ό, τι ήθελε, χωρίς ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένης της παραποίησης 83 τόνοι ράβδων χρυσού για να λάβουν δισεκατομμύρια κεφάλαια για να συμμετάσχουν στη φούσκα κατοικιών της Κίνας, μόνο για μια σειρά απροσδόκητων γεγονότων για να ξεκουραστούν οι απάτες το ένα μετά το άλλο και να αποκαλύψουν το είδος του άσχημου σκάνδαλου που βρίσκεται στην καρδιά των περισσότερων κινεζικών "επιχειρήσεων" και επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Όσον αφορά τον χρυσό, ναι - δεν υπήρχαν ποτέ αρκετά δισεκατομμύρια ράβδους χρυσού και οδήγησαν σε μια σειρά από μεταγενέστερα γεγονότα ταμειακών ροών που επέτρεψαν την απελευθέρωση δεκάδων δισεκατομμυρίων κεφαλαίων, «ωφελώντας» όχι μόνο τον ιδρυτή Jia, αλλά και την ευρύτερη οικονομία της Κίνας. Αυτό είναι, περιττό να πούμε, τρομακτικό: επειδή ενώ μετά την οικονομική κρίση η Κίνα ασχολήθηκε με την κατασκευή πόλεων-φαντασμάτων, όλοι γνώριζαν ότι αυτά ήταν ένα σύμβολο της ζήτησης που δεν θα υλοποιηθεί ποτέ, ακόμα κι αν υπήρχαν οι ίδιες οι πόλεις. Ωστόσο, φαίνεται τώρα ότι ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής έκρηξης της Κίνας στηρίζεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια σκληρά περιουσιακά στοιχεία - όπως ο χρυσός - που απλά δεν υπάρχουν.
Όσο για το τι σημαίνει αυτό για την τιμή του χρυσού ... λοιπόν, ο Kingold σίγουρα δεν είναι η μόνη κινεζική εταιρεία που ασχολείται με τέτοια κατάφωρη απάτη και οι συνέπειες είναι ξεκάθαρες: όταν οι κινέζοι πιστωτές ή ασφαλιστικές εταιρείες αρχίσουν να δοκιμάζουν την «ασφάλεια» που έχουν λάβει σε αντάλλαγμα δεκάδων δισεκατομμυρίων δανείων και ανακαλύπτουν, κατά την έκπληξή τους, ότι, αντί του χρυσού, είναι περήφανοι ιδιοκτήτες βολφραμίου ή χαλκού, έχουν δύο επιλογές: αποκαλύπτουν την απάτη, διακινδυνεύοντας τεράστιες αρνητικές συνέπειες ή / και χρόνο φυλάκισης, ή αγοράστε ήσυχα όλο τον χρυσό που χρειάζεται για να γεμίσετε κυριολεκτικά το κενό από χρόνια παραποίησης χρυσού.
Κάτι μας λέει ότι η επιλογή δύο θα είναι πολύ πιο εύγευστη για την κλεπτοκαλλιέργεια της Κίνας, όπου ένα κρύο ντόμινο προκαλεί κατάρρευση ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τι θα συμβεί στη συνέχεια: ένας πανικοβλημένος αγώνας για την προμήθεια φυσικού χρυσού, κάτι που ακόμη και οι φίλοι μας στο BIS θα είναι ανίσχυροι να σταματήσουν να στέλνουν την τιμή του πολύτιμου μετάλλου σε όλες τις εποχές.
ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: https://www.zerohedge.com/markets/83-tons-fake-gold-bars-gold-market-rocked-massive-china-counterfeiting-scandal
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG:
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG:
ΤΗΛ 6937248098
ΕΜΑΙΛ: esy.kallitheasrodou@gmail.com
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr
https://www.eurovouli.gr
0 Σχόλια