ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ

 


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ 

 Κατά τη διάρκεια δύσκολων εποχών ανθρώπινης βίας και οδύνης, είναι πάντα οι λίγοι που τολμούν να σηκώσουν ανάστιμα και να πάρουν θέση ενάντια στα καταπατητικά μέτρα και νόμους που σιωπηρά αποδέχονται οι πολλοί. Μόνοι με έμφυτο θάρρος, αποφασισμένοι μέσω ιδιωτικών, σκληρών αγώνων μπορούμε να πάρουμε πίσω την ελευθερία μας. Τέτοια είναι η δύναμη της ατομικής ελεύθερης βούλησης όταν ο άνθρωπος επιλέγει την αρχή ως οδηγό του. Η ηθική επιταγή, με άλλα λόγια, υπερτερεί της προσωπικής ασφάλειας, της πολιτικής ορθότητας και της ψυχολογικής άνεσης της ταύτισης με το πλήθος. 

Αυτό που διακυβεύεται σήμερα δεν είναι τίποτα λιγότερο από τον απόλυτο έλεγχο της ζωής μας, της ελευθερίας μας, της ιδιοκτησίας μας και της ιδιωτικότητας μας. Η ελευθερία του λόγου κρέμεται από μία κλωστή, όπως και η ελευθερία του τύπου. Όταν οι κυβερνήσεις  λογοκρίνουν τις αντίθετες απόψεις  από τη δημόσια συζήτηση, εξυπηρετούν μόνο τα μεγάλα δικά τους συμφέροντα. Όταν οι κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι ενεργούν για το «δικό μας καλό» των πολιτών, ενώ απαγορεύουν τις αντίθετες απόψεις, τότε αυξάνεται η δική τους εξουσία σε βάρος του κοινού. Όταν οι κυβερνήσεις καμουφλάρουν τις εντολές τους πίσω από ισχυρισμούς για «καλές προθέσεις», τότε βιώνουμε το αντίθετο.

Αντί να διασφαλίζουν την οικονομική ασφάλεια των πολιτών και να προωθούν ελεύθερες αγορές, ορισμένες κυβερνήσεις φαίνεται να θεωρούν την τεχνολογία ως το μόνο αποτελεσματικό εργαλείο για την αναδιανομή του πλούτου, τον περιορισμό του προσωπικού εισοδήματος, την επιβολή φόρων, αλλά και τα μέσα για τη δημιουργία ενός τεχνοκρατικού συστήματος συνολικής επιτήρησης. Ο γραφειοκρατικός έλεγχος για το τι αγοράζουν και πουλάνε οι καταναλωτές και η εφαρμογή κοινωνικών πιστωτικών βαθμολογιών μπορεί να ανταμείψει τις «πολιτικά ορθές» συμπεριφορές και να τιμωρήσει τις «λανθασμένες» γι'αυτούς απόψεις.

Η τεχνολογική πρόοδος παρέχει τα μέσα τόσο για μεγαλύτερη ανθρώπινη ελευθερία όσο και για απόλυτη ανθρώπινη ταπείνωση. Όταν επιτρέπεται στις κυβερνήσεις να κάνουν αυτή την επιλογή για εμάς, συχνά επιλέγουν το δεύτερο. Το μέλημά τους δεν είναι  η προσωπική μας ελευθερία αλλά  η  δύναμή τους. 

Για να ανθίσει η ανθρώπινη ελευθερία, μόνο ο λαός είναι ικανός να κρατήσει υπό έλεγχο την κυβερνητική εξουσία.

Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη οι Ελληνες να μην χάνουν από τα μάτια τους τη σημαντικότερη μάχη που μαίνεται ήδη - τη μάχη που φέρνει αντιμέτωπη την ατομική ελευθερία ενάντια στον απόλυτο κρατικό έλεγχο. Βρισκόμαστε, πράγματι, σε ένα σημείο τομής στην ιστορία της ανθρώπινης ελευθερίας. Ακόμα κι μια μόνο μικρή μειοψηφία κατανοείσει από τι κινδυνεύει σήμερα, αυτοί οι λίγοι θα αγωνιστούν για τη διατήρηση των ατομικών ελευθεριών ενάντια σε εκείνες τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες που εργάζονται επιμελώς για να τις καταστρέψουν.

Πρέπει το φως της ελευθερίας να αναζωπυρωθεί ξανά για να μην χαθεί για πάντα.

Σήμερα είναι η ώρα να ενωθούν οι φωνές των λίγων ώστε να γίνουν οι φωνές των πολλών. 

Αρθρο από Τάμμυ Μοσχη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG: 
ΤΗΛ 6937248098 - ΕΜΑΙΛ: esy.kallitheasrodou@gmail.com
FACEBOOK:Ε.ΣΥ Καλλιθέας ΡΟΔΟΥ
TWITTER: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
INSTAGRAM: esykallitheasrodou 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια