ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Τρισδιάστατες "εκτυπωμένες" μπριζόλες σε λίγο στα πιάτα μας


Τρισδιάστατες "εκτυπωμένες" μπριζόλες σε λίγο στα πιάτα μας 

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το τρισδιάστατο τυπωμένο κρέας μπορεί σύντομα να φτάσει σε ένα κατάστημα κοντά σας. 

Το Reuters ανέφερε πρόσφατα ότι η ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat έχει συνάψει συνεργασία με τον εισαγωγέα Giraudi Meats για να προωθήσει τη διανομή των της μπριζόλας «New Meat - Νέο Κρέας» που παράγονται σε τρισδιάστατους εκτυπωτές. Αυτή τη στιγμή, θα στοχεύουν στην ευρωπαϊκή αγορά.Η Redefine ελπίζει να φτάσει σε χιλιάδες εστιατόρια μέχρι το τέλος του επόμενου έτους με ολόκληρα κομμάτια εναλλακτικού κρέατος που προέρχονται από φυτά. Το προϊόν τους, που μιμείται το κρέας, ή όπως λένε, τη μπριζόλα, είναι ένα μείγμα πρωτεΐνης σόγιας και μπιζελιού, ρεβίθια, παντζάρι, διατροφικές ζύμες και λίπος καρύδας. Παρακάτω θα δούμε τα συστατικά που χρησιμοποιούν. 

Η ισραηλινή εταιρεία συνεργάζεται με περίπου 150 εστιατόρια στο Ισραήλ, λένε ότι όλες οι περικοπές που προσφέρουν θα διευρύνουν την απήχηση των εναλλακτικών προϊόντων κρέατος. Αυτά, μέχρι τώρα, περιορίζονταν κυρίως σε πιάτα με μοσχαρίσιο κιμά, συμπεριλαμβανομένων των χάμπουργκερ και των λουκάνικων.

Καθώς εξελίσσονται οι μεγαλύτερες κοπές εναλλακτικού κρέατος που είναι πιο περίπλοκο στην παραγωγή, οι εταιρείες προετοιμάζονται για να καλύψουν τη ζήτηση που θα μπορούσε να φτάσει τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2029, σύμφωνα με την Barclays. Αυτό θα αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παγκόσμιας αγοράς κρέατος. Τυχαίο που χώρες όπως η Ολλανδία απαιτούν την μείωση παραγωγής βοδινού κρέατος από τους κτηνοτρόφους; 

"Αυξάνουμε τη χωρητικότητα. Κάθε παρτίδα που φτιάχνουμε είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη παρτίδα. Έτσι αλλάζουμε... τις μηχανές, τη ροή και επίσης αλλάζουμε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος." Ο CEO της Redefine Meat, Eshchar Ben-Shitrit, δήλωσε.

Για να είμαστε σαφείς, η Redefine Meat, δεν είναι η μόνη εταιρεία που κινείται προς την κατεύθυνση αυτού που ορισμένοι από εμάς θεωρούμε «ψεύτικο κρέας». Στην πραγματικότητα, ο ανταγωνισμός σε αυτόν τον τομέα αυξάνεται, οι παίκτες περιλαμβάνουν την Καλιφόρνια Beyond Meat  (BYND.O)  και την Impossible Foods καθώς και την ισπανική Novameat, και την Aleph Farms του Ισραήλ, η οποία αναπτύσσει μια μέθοδο για την καλλιέργεια κρέατος στο εργαστήριο από κύτταρα αγελάδας.

Πιο αναλύτικά για το τή είναι το 'ψευτικο κρέας' ή όπως μας το πλασάρουν, «Φυτικό» κρέας: 

 Επεξεργασμένη πρωτεΐνη σόγιας

Όταν οι άνθρωποι ακούν τον όρο «φυτικό», νομίζουν ότι σημαίνει ότι το προϊόν είναι γεμάτο με θρεπτικά λαχανικά. Αυτό είναι ένα γεύμα που ονομάζεται σαλάτα. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει με το ψεύτικο κρέας. Προϊόντα όπως το Impossible Burger έχουν χρησιμοποιήσει παραπλανητικά τον όρο "φυτικό" για να μεταδώσουν ένα φωτοστέφανο υγείας σε κάτι που είναι εξαιρετικά επεξεργασμένο - μια κατηγορία τροφίμων που συνδέεται με προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας. Το Impossible Burger έχει περισσότερα από 20 συστατικά , όπως μεθυλοκυτταρίνη, εκχύλισμα μαγιάς, καλλιεργημένη δεξτρόζη, λεγεμοσφαιρίνη σόγιας και αλάτι. Το κύριο συστατικό αυτού του μπιφτέκι και πολλών ανταγωνιστών είναι η επεξεργασμένη πρωτεΐνη σόγιας. 

Η πρωτεΐνη σόγιας σχηματίζεται όταν οι νιφάδες σόγιας λούζονται σε έναν διαλύτη που ονομάζεται εξάνιο για να διαχωριστεί η πρωτεΐνη από το λίπος. Το εξάνιο, μια ανθρώπινη νευροτοξίνη, έχει υποψιαστεί ότι βλάπτει την αναπαραγωγική υγεία και την υγεία του εμβρύου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει τα τρόφιμα που περιέχουν περισσότερα από 10 μέρη ανά εκατομμύριο υπολειμμάτων εξανίου. Μια ανεξάρτητη μελέτη βρήκε επίπεδα εξανίου σε 50 μέρη ανά εκατομμύριο σε ορισμένα τρόφιμα που χρησιμοποιούν εξάνιο.

Πέρα από τους κινδύνους της πρωτεΐνης σόγιας, τα «φυτικά» κρέατα αφήνουν ελάχιστη ανταμοιβή στους καταναλωτές που προσέχουν την υγεία τους. Το ψεύτικο μπιφτέκι Beyond Meat έχει περισσότερες θερμίδες και σημαντικά περισσότερο νάτριο από το πραγματικό κρέας. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Duke, δεν έχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο πραγματικό κρέας,

Μύκητας Μούχλα / Μυκοπρωτεΐνη

Μύκητας μούχλα. Το διάβασες σωστά. Αυτό είναι το θεμελιώδες συστατικό για το ψεύτικο κρέας από «μυκοπρωτεΐνη». Οι πιο εξέχουσες μάρκες μυκοπρωτεϊνών περιλαμβάνουν την Quorn, η οποία μηνύθηκε το 2002 και υποχρεώθηκε να αφαιρέσει τον όρο «πρωτεΐνη που προέρχεται από μανιτάρια» από τη συσκευασία του επειδή πάλι είναι μούχλα από μύκητες, όχι μανιτάρια. 

Για να παραχθεί η μυκοπρωτεΐνη, η μούχλα του μύκητα ζυμώνεται σε δοχεία με γλυκόζη, αμμωνία, πρόσθετα βιταμινών και άλλες ουσίες για να σχηματιστεί μια «ινώδης ζύμη» που χρησιμοποιείται σε vegan τυριά και εναλλακτικά κρέατα. Επειδή το προϊόν είναι φτιαγμένο από καλούπι , πιστεύεται ότι έχει προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένου ενός θανατηφόρου περιστατικού. Η Quorn παραδέχεται ότι τα προϊόντα της έχουν «τη δυνατότητα να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση».

Δυστυχώς αυτό το παρασκεύασμα μούχλας δεν αποδίδει ένα πιο υγιεινό προϊόν. Η μυκοπρωτεΐνη έχει τη μισή πυκνότητα βασικών αμινοξέων από το πραγματικό κρέας και εξοικονομεί ελάχιστες θερμίδες. Κάθε καταναλωτής που ελπίζει να διατηρήσει την ίδια ποσότητα διατροφής από το κρέας θα πρέπει να τρώει διπλάσια ποσότητα μυκοπρωτεΐνης, εξαλείφοντας την ελάχιστη διαφορά θερμίδων. 

Κρέας Κυτταρικής Καλλιέργειας / Εργαστηρίου

Αυτή η εναλλακτική λύση κρέατος δεν θεωρείται βίγκαν από πολλούς φιλόζωους. Αντίθετα, είναι περισσότερο ένα πείραμα Φρανκενστάιν που δίνει κρέας που καλλιεργείται σε δεξαμενή και όχι σε φάρμα. Το κυτταροκαλλιεργημένο κρέας παράγεται σε μια μηχανή γνωστή ως «ζυμωτής κρέατος». Η διαδικασία ξεκινά με κύτταρα που συλλέγονται από νεαρά ζώα, συμπεριλαμβανομένων ορού βοοειδών, ορού μόσχου, ορού αλόγου και εμβρύων κοτόπουλου. Αυτά τα κύτταρα στη συνέχεια εμποτίζονται σε κάτι που ονομάζεται «θρεπτική τροφή» που είναι βασικά ένα στιφάδο από συντηρητικά, ορμόνες και διάφορους «αυξητικούς παράγοντες». Αν και δεν αποκαλύπτουν όλες οι εταιρείες τι περιέχει αυτό το στιφάδο, έρευνα ανάπτυξης οργάνων από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι διαπίστωσε ότι τα ακόλουθα πρόσθετα ήταν αποτελεσματικά για την ανάπτυξη ιστών: 

Προπιονικό ασβέστιο , ένα συντηρητικό που μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες και πονοκεφάλους.

Νιτρικό νάτριο , ένα συντηρητικό που είναι γνωστό ότι προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση.

EDTA , μια χημική ένωση που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση ιόντων. Το EDTA έχει χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση τοξικών βαρέων μετάλλων από την κυκλοφορία του αίματος, αλλά είναι γνωστό ότι προκαλεί νεφρική βλάβη.

BHA και BHT , δύο συντηρητικά που πιστεύεται ότι είναι καρκινογόνα.

G-CSF , μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της λευχαιμίας ενώ προκαλεί παρενέργειες ναυτίας και πόνου στο στήθος. 

EGF , IGF και NGF , αυξητικοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ξηρό δέρμα, οίδημα αμφιβληστροειδούς και οστεοαρθρίτιδα, αντίστοιχα.

GM-CSF , ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται στη θεραπεία του καρκίνου που φέρει παρενέργειες πόνου στα οστά, ναυτία, εξάνθημα, πονοκέφαλο και κόπωση.

Ιντερλευκίνη 6 , μια χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. 

Είναι πιθανό ότι εάν η Ευρώπη δεν απορρίψει αυτό το παρασκεύασμα, θα φτάσει σύντομα στις πιάτα μας.  Για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αυτό πιθανότατα θα θεωρηθεί ως βδέλυγμα που μας πιέζουν οι ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής που θεωρούν ότι τα βοοειδή βλάπτουν το περιβάλλον. 

Αυτή η κίνηση παραγωγής τροφής με τρόπους ξένους προς τη φύση μπορεί επίσης να πλαισιωθεί ως απόδειξη ότι η ανθρωπότητα προχωρά πιο μακριά από τις ρίζες της και πηγαίνει σε κάποιο παράξενο μέλλον.

Οι κυβερνήσεις δεν έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν τους πολίτες τους; Πως η Ελλάδα και άλλες χώρες θα το επιτρέψουν;  Και όλο αυτό για να πλουτίζουν οι λίγοι και να αρρωσταίνουν οι πολλοί αφού το ψεύτικο κρέας δεν προσφέρει τίποτα στον ανθρώπινο οργανισμό παρά μόνο χημικά τοξικά. 

Σε ένα κράτος δικαίου όπου η πολιτεία μεριμνά για την καλή υγεία των πολιτών του, θα πρέπει να δοθεί προώθηση ώστε το 80% των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση. Σήμερα σε πανελλαδικό επίπεδο η παραγωγή κρέατος έχει μειωθεί κατά 20% και οδεύει σε μείωση 50%. Είναι σημαντικό να δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας και η ανάπτυξη τους να γίνεται σε μόνο σε φυσικό περιβάλλον. Κανένα αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ. 

Και, κανένα ψεύτικο κρέας. 



Στοιχεία άρθρου από: zerohedge.com και wellness.consumerfreedom.com


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG: 
ΤΗΛ 6937248098 - ΕΜΑΙΛ: esy.kallitheasrodou@gmail.com
FACEBOOK:Ε.ΣΥ Καλλιθέας ΡΟΔΟΥ
TWITTER: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
INSTAGRAM: esykallitheasrodou 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr
















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια